Gece Diş Gıcırdamasından Kurtulun

Gece Diş Gıcırdamasından Kurtulun

Gece Diş Gıcırdamasından Kurtulun

Yeni bir güne tazelenmiş ve canlanmış olarak başlamak için iyi bir gece uykusu gibisi yoktur. Kaliteli uykunun genel sağlığınız üzerinde birçok olumlu etkisi olabilir. Bununla birlikte, eğer geceleri dişlerinizi gıcırdatıyorsanız, bilinçsizce uyku kalitenizi ve hayatınızı yıpratıyor olabilirsiniz.

Geceleri diş gıcırdattığını nasıl anlarsın? Diş gıcırdatmanın ( bruksizm olarak da adlandırılır ) kısa ve uzun vadeli etkilerinden bazıları nelerdir ? Ve bu olumsuz etkileri önlemek için ne yapabilirsiniz? Gece diş gıcırdatmayı nasıl hafifletip önleyeceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

Diş gıcırdatma: İşaretler ve semptomlar
Araştırmalara göre yetişkinlerin% 10 ve çocukların% 15'i geceleri dişlerini gıcırdatır.  Ama uyku sırasında gıcırdadığını nasıl anlarsın? İşte aramanız gereken birkaç işaret:
  • Ağrılı bir çene veya yüz ağrısı ile uyanmak.
  • Çene eklemlerinde tıklama veya çıkıntı.
  • Kronik, donuk baş ağrıları.
  • Gürültü - uyku partneriniz gece boyunca gıcırdattığınızı duyabilir.
  • Diş aşınması - diş hekiminiz, rutin diş muayeneniz sırasında gece bruksizminin belirtilerini belirleyebilir.
Gece diş gıcırdatmasına ne sebep olur? Stres ve kaygı, yanlış hizalanmış diş kapanışı ve hatta bir uyku bozukluğu gibi birçok potansiyel nedeni olabilir.

Diş gıcırdatma gerçekten o kadar ciddi mi?
Zamanla diş gıcırdatma sağlığınız üzerinde ciddi, acı verici, uzun vadeli olumsuz etkilere neden olabilir. Şiddetli kronik bruksizm, sonunda dişlerin çatlamasına ve  hatta gevşemesine neden olabilir. Dişlerinize bu şekilde zarar vermek, daha sonra pahalı diş tedavilerine ihtiyaç duyacağınız anlamına gelebilir.

Gece diş gıcırdatmasını önlemek için neler yapılabilir?
Gıcırdatmayı tedavi etmenin ve daha fazla hasarı önlemenin ilk adımı diş hekiminizi ziyaret etmektir. Dişçiniz, öğütme alışkanlığınızın ciddiyetini, halihazırda hangi hasarın yapıldığını ve ciddi bir uyku bozukluğunuz olup olmadığını belirlemek için ek testler gerekip gerekmediğini değerlendirecektir.
Diş gıcırdatmanın ağrılı etkilerini en aza indirmenin bazı yolları şunlardır:
  • Stres giderici. Diş gıcırdatmanıza stres veya kaygı katkıda bulunuyorsa, günlük yaşamınızdaki stresi azaltmanın yolları hakkında doktorunuzla konuşun.
  • Kafein ve / veya alkol tüketimini sınırlayın; her ikisinin de kenetlemeye ve öğütmeye katkıda bulunduğu gösterilmiştir.
  • Gün içinde sakız çiğnemekten kaçının.
Sonuç
Sonuç olarak, gece diş gıcırdatmanın sizi yıpratmasına gerek yoktur. Geceleri dişlerinizi gıcırdattığınızdan şüpheleniyorsanız, durumu değerlendirmek ve özel bir tedaviye ihtiyacınız olup olmadığını görüşmek için Çorlu'daki diş kliniğimizi ziyaret edin.