Periodontoloji (Diş Eti Hastalıkları)

Sağlık Ağızda Başlar

Periodontoloji (Diş Eti Hastalıkları)

Diş etleriniz mi kanıyor? Ağızınızda kötü koku ve tat mı var?


Diş eti hastalıkları belirti vermeden başlar, çok sinsi ilerler, hastanın bunu farketmesi genelde ilerleyen zamanlarda olur. Diş eti hastalıkları (Periodontitis), 30 yaş üzerindeki insanlar arasında en sık görülen diş hastalıklardan biridir. Birçoğu belli bir yaştan sonra bunun normal olduğunu ve hastalığın tedavisi olmadığını düşünür. Oysa bir tedavisi var, sorunun ne olduğunu ve nasıl çözüleceğini öğrenmek için diş hekiminizi ziyaret edin!

Periodontal hastalıklar, diş eti ve dişleri destekleyen çene kemiği ve onları biri birine bağlayan dişeti bağcıkları (periodontal ligament) dokularını etkileyen iltihabi hastalıklardır. Başlıca sebepleri diş taşı ve diş plağı, üzerlerinde biriken çeşitli mikroorganizmalar, yetersiz ağız ve diş hijyeni, yanlış fırçalama, kötü beslenme ve genetik altyapıdır. Bu hastalıklar diş hekiminiz tarafından erken dönemde teşhis edildiğinde kolay ve başarılı bir şekilde tedavi edilmektedir. Geç dönemlerinde ise diş ve kemik kaybına sebep olmaktadır.
Diş kliniğimizde kullandığımız son teknoloji aletler ve yılların tecrübesi ile, diş eti hastalıklarının tedavisi beklediğinizden daha kolay ve rahat olacaktır. 

Diş Eti Hastalığım Var mı?

Eğer aşağıdaki belirtilerden bazılarını gösteriyorsanız, diş hekiminize muayene olmanızı öneririz!

  • Diş eti kızarıklığı
  • Diş etinde kanama, şişme
  • Diş eti çekilmeleri ve açığa çıkan kök yüzeyleri
  • Diş eti üzeri ve aralarda görünen diş taşları
  • Dişlerde görünen sallanmalar, uzamalar veya yer değiştirmeler
  • Ağızda kötü koku ve tat

Diş Eti Hastalıklarına Profesyonel Yaklaşımımız

Periodontoloji (Diş Eti Hastalıkları)
Diş eti hastalıklarının tedavisinde, hekimlerimiz öncelikle hastalığın kaynağını tespit etmektedir. Buna en uygun tedavi planlaması yapılmakta, oluşan hasara göre tedavi birkaç aşamada yapılabilir
  • Dişleri çevreleyen tüm diş taşları, özel aletler ve ultrasonik cihazlar ile temizlenir
  • Yüzeylerin parlatma işlemi yapılır
  • İltihabın derecesine göre bazı durumlarda lokal olarak uygulanan anestezi altında, diş eti ceplerinin içi ve kök yüzeylerine subgingival küretaj denilen, derin profesyonel temizlik işlemi yapılır
  • Diş eti ve kemik dokuları eski sağlıklı haline getirilir, diş eti hastalıkları durdurulur
  • Özel bakım ve fırçalama teknikleri önerilerek hastalığın gidişatı kontrol altına alınır
Diş etlerinizdeki hasarı azaltmak ve ağız ve diş sağlığınızı yeniden kazandırmak için, elimizden gelenin en iyisini yaparız. Sizlerden de verdiğimiz eğitim ve talimatlara sıkı sıkıya uymanızı bekleriz, böylece siz sağlıklı bir ağız ve gülüşe sahip olacaksınız, bizler de mutlu bir hastaya.