Fırçalamadan Sonra Nefesim Neden Hala Kökü Kokuyor?

Fırçalamadan Sonra Nefesim Neden Hala Kökü Kokuyor?

Fırçalamadan Sonra Nefesim Neden Hala Kökü Kokuyor?

Hepimiz bazen ağız kokusunun hoş olmayan etkilerini deneyimledik. Ağız kokusu bazen utanç verici olabilir ve başkalarıyla konuşmaktan çekinmemize neden olabilir. Tipik olarak, saldırgan nefese karşı ilk savunma hattı, güvenilir diş fırçanızdır; Ağzınızı temiz tutmak ve nefesinizi taze tutmak için günde en az iki kez dişlerinizi fırçalamanız önerilir. Peki ya dişlerinizi fırçaladıysanız ve sorun devam ederse? 
Fırçalamadan sonra ağız kokusuna neden olabilecek birçok sebep vardır. Bu makalede, fırçaladıktan sonra bile bu "pek taze olmayan" hissi yaşamanızın olası altı nedenini ve sorunu çözmenin birkaç yolunu paylaşacağız. 

Ağız kokusunun 6 olası nedeni 

1. Ağız kuruluğu

Bakteriler ağzınızda biriktikçe tükürük eksikliği ağız kokusuna katkıda bulunabilir. Ağız kuruluğu, gün boyunca yeterince su içilmemesinden veya bazı tıbbi durumlar veya ilaçlardan kaynaklanabilir. Ağız kokusunun ağız kuruluğundan kaynaklandığından şüpheleniyorsanız, gün boyunca daha fazla su içmeye çalışın ve devam ederse diş hekiminizle veya doktorunuzla konuşun. 

2. Yiyecek

Soğan, sarımsak ve kahve gibi belirli yiyecek ve içeceklerden gelen kokular, derinlemesine fırçalamadan sonra bile hissedilme eğilimindedir. 

3. Boşluklar

Diş çürüğü, diş eti hastalığı ve diğer ağız sağlığı sorunları ağız kokusuna neden olabilir. 

4. Tıbbi durumlar

Sinüs enfeksiyonları, boğaz ağrısı, asit reflü ve diğer kronik sorunlar, uzun süreli rahatsız edici nefesin altında yatan neden olabilir. Ağız "vücuda açılan kapı" olarak tanımlanmıştır, bu nedenle ağız kokunuzun bir sağlık sorunundan kaynaklandığını düşünüyorsanız, diş hekiminizi ziyaret edin ve endişelerinizi dile getirin. 

5. Gargara

"Gargaranın ağız kokusuna yardımcı olması gerekmiyor mu?" Pek çok insan, alkol bazlı gargarada bulunan tür de dahil olmak üzere, alkolün ağzınızı kurutarak ağız kokusuna yol açtığını bilmiyor. Ağzınızın kurumasını önlemek için ve daha uzun süre naneli tazelik için alkolsüz bir gargara seçin. 

6. Sigara ve tütün ürünleri

Sigara içiyorsanız veya tütün ürünleri kullanıyorsanız, tek başına fırçalamanın ortaya çıkan ağız kokusunu maskelememesi ihtimali yüksektir. Alışkanlığı bırakmak için pek çok iyi neden var; bu sadece bir tane daha. 

Ağız kokusu nasıl giderilir

Ağız kokunuzun temel nedeni ne olursa olsun, onunla mücadele etmek için geliştirebileceğiniz sağlıklı alışkanlıklar vardır. Dişlerinizi günde en az iki kez iki dakika fırçalamak ilk adımdır. Ama fırçaladıktan sonra ağız kokusu devam ederse başka ne yapabilirsiniz? 
Günlük diş ipi : Diş ipi, tek başına fırçalayarak kaçırılan yiyecek parçacıklarını gidererek kokuya neden olan bakteri üremesini azaltmaya yardımcı olur. 
Bol su için: Gün boyunca su içmek yiyecek artıklarını ve bakterileri temizlemeye yardımcı olur. Başka bir ağız kokusu suçlusu olan kronik ağız kuruluğuna da yardımcı olabilir. 
Şekersiz sakız çiğneyin: Sakız tükürüğü uyarır, bu da ağzınızın nemli kalmasına yardımcı olur ve ağız kokusunu en aza indirebilir. 
Diş temizleyici yiyecekler yiyin: Elma, kereviz ve benzerleri de dahil olmak üzere bazı gevrek meyve ve sebzeler dişlerinizi temizlemeye yardımcı olabilir. Aslında kereviz "doğanın ipi" olarak adlandırılır! 
Dilinizi temizleyin: Fırçalamadan sonra hala ağız kokusu hissediyorsanız, dilinizde yemek kalıntısı olabilir. Bir dil sıyırıcı (eczanelerden kolayca temin edebilirsiniz) deneyin veya bu sorunu çözmek ve bakteri birikimini önlemek için dilinizi diş fırçanızla fırçalamayı deneyin. 
Sigarayı bırakın : Sigarayı bırakmak için yardıma ihtiyacınız varsa bir uzmana başvurmanızı öneririz .
Diş hekiminizi düzenli olarak ziyaret edin: Kronik rahatsız edici nefesiniz varsa, diş hekiminiz sorunun kökenini anlayabilir. Düzenli hijyen temizliği, tek başına evde bakıma göre daha fazla kokuya neden olan bakterinin uzaklaştırılmasına da yardımcı olacaktır. Diş hekiminiz, fırçalayarak ulaşamadığınız alanları da tespit edebilir. Diş çürümesini önlemeye yardımcı olmak için daha iyi diş ipi kullanma teknikleri ve alternatif metotlar önerebilir.

Fırçalama ve diş ipi de dahil olmak üzere sağlıklı bir ağız hijyeni, kokmuş nefese karşı ilk savunma yönteminden biridir. Bununla birlikte, en iyi çabalarınıza rağmen sorun devam ederse, nedenini belirlemek ve çözmek için Çorludaki diş kliniğimizde uzman diş hekimlerimiz ile görüşün. Diş hekiminiz, ağız kokusu korkusu olmadan gülümsemeniz ve kendinizden emin bir şekilde konuşmanız için kendinize güvenmenize yardımcı olabilir!