Dişlerinize Nasıl Özen Göstermelisiniz?

Dişlerinize Nasıl Özen Göstermelisiniz?

Dişlerinize Nasıl Özen Göstermelisiniz?

Dişlerin sağlığı büyük ölçüde onlara uygun bakıma bağlıdır. Israrcı olmak ve dişlerinizi fırçalamayı hafife almamak çok önemlidir. Uyulması zor olmayan birkaç temel kural var.
Günde sadece birkaç dakika sürmesine rağmen, uygun diş bakımı sağlıklarını korumanın anahtarıdır. Diş hekiminizi düzenli olarak ziyaret edin ve her ziyaretinizde dişlerinize ne kadar iyi baktığınızı kontrol edin!

Diş ipi, dişlerinizi temizlemek için kullanmanız gereken ilk şeydir. Diş arası boşluğu fırçanın yapamayacağı şekilde temizler. Yirmilik dişin arkasındaki boşluğun yanı sıra tüm diş arası boşlukların temizlenmesi önemlidir. Diş etlerine zarar vermemek için çok fazla baskı uygulamaman gerektiğini unutmayın. Doğru kullanım tekniğinden şüphe duyuyorsanız, her zaman diş hekiminize sorabilirsiniz.
Diş ipinin ardından fırça, diş macunu ve kullanma tekniği sırası gelir. Üç tür diş macunu vardır- iyileştirici, beyazlatıcı ve profilaktik.
İyileştirici macunun ana problemin tedavisinde yardımcı olması için diş hekimi tarafından tavsiye edildiğinde kullanılması iyidir.
Beyazlatıcı diş macunu daha fazla aşındırıcı içerir ve uzun süre kullanıldığında diş minesine zarar verebilir. Beyazlatmaya ek olarak diş hekimi tarafından reçete edilebilir.
Profilaktik diş macunları, standart diş macunlarıdır ancak sık sık değiştirilmelidir.
Diş fırçaları basit ve elektriklidir, ancak hangisini seçerseniz seçin, en önemlisi doğru kullanım tekniğidir. Diş hekiminiz aksini önermedikçe, orta kıl sertliğine sahip bir fırça kullanmanız önerilir.

Kapsamlı diş bakımı 
Gargara kullanımı günlük diş bakımının zorunlu bir unsuru değildir, ancak bazı durumlarda son derece önemli olabilir- örneğin ameliyattan sonra, diş çekiminden sonra, implantlardan sonra, diş eti düzeltmesinden sonra. Çoğu gargarada, aktif bileşen olarak klorheksidin bulunur. Uzun süreli kullanımda dişlerde renk değişikliğine ve diş etlerinde yaralara yol açabilir. Bu nedenle, 30 günden fazla kullanılmaması veya bir ay ara vermeniz ya da çeşitli etken maddeler içeren gargara ile değiştirmeniz gerekir.
Bazı durumlarda diş arası fırçası- diş telleri, köprü yapıları için veya dişler arasında daha büyük mesafeler olduğunda- vazgeçilmez olabilir. Diş hekiminiz nasıl kullanılacağını ve doğru ölçüyü nasıl belirleneceğini açıklayacaktır.
Tüm bunlara rağmen plak ve diş taşının biriktiği yerler olabilir. Daha sonra bir diş hekimi tarafından temizlenmesi zorunludur. Düzenli diş bakımına rağmen yılda en az iki kez diş hekiminizi ziyaret etmenizde fayda var. Böylelikle herhangi bir şikayetiniz olmasa bile, onlar henüz erkenken önemli sorunları önleyebilirsiniz.