Diş İmplantı Herkese Yapılabilir mi?

Diş İmplantı Herkese Yapılabilir mi?

Diş İmplantı Herkese Yapılabilir mi?

En sonunda! Eksik dişleri veya gevşek protezleri, tıpkı doğal dişleriniz gibi görünen ve hissettiren dişlerle değiştirmenin bir yolu var.
Ama hassas nokta nedir? Ve daha da önemlisi, herhangi biri diş implantı yaptırabilir mi?
Dental implantlarla ilgili gereksinimleri karşılayıp karşılamadığınızı öğrenmek için, bu makalede dental implantlar hakkında bilmeniz gereken bazı şeyleri paylaşacağız.

Dental implant nedir?
Diş implantları , bir veya daha fazla yapay dişi destekleyen yapay diş kökleridir. Diş implantları, sabit (kalıcı) dişleri desteklemek veya takma dişler gibi çıkarılabilir dişleri desteklemek için kullanılabilir. Bu diş tedavi seçeneği, sağlıklı ve doğal dişlere en yakın olanıdır.
Eksik dişlerin yerine konulmasına ek olarak, diş implantları dişlerinizin, diş etlerinizin ve çene kemiğinizin sağlığına yardımcı olabilir. Nasıl?
Bir diş eksik olduğunda, çevreleyen dişler yerinden kayma eğilimindedir ve eksik dişin kemiği bozulmaya başlar. Dental implantlar, doğal kemiği koruyan ve kemik büyümesini uyarmaya yardımcı olan bir diş restorasyon seçeneğidir .
Eksik diş nedeniyle diş kayması veya kemik bozulması belirtileri fark ediyorsanız endişelenmeyin. Çorlu'daki diş kliniğimizde diş hekiminizin önerebilecğeiz farklı diş implantı seçenekleri vardır.

Dental implantların avantajları nelerdir?
Aşağıdaki gibi avantajlarla, birçok insanın neden diğer diş tedavi seçeneklerine göre diş implantlarını seçtiği hiç de şaşırtıcı değil:
  • Doğal gülümseme: Diş implantları tıpkı doğal dişleriniz gibi görünür ve hissedilir. Onlara da aynı şekilde bakacaksınız: fırçalayın, diş ipi kullanın ve düzenli temizlik ve kontroller yaptırın. Onlara sahip olduğunuzu sadece siz bileceksiniz.
  • Daha genç görünün: Diş implantları, doğal kemiği koruyan, kemik büyümesini uyarmaya yardımcı olan ve kemik kaybını önleyen tek diş restorasyon seçeneğidir. Çene kemiğine sahip olmak, doğal yüz şeklinizi korumaya ve yıllarca gülümsemeye yardımcı olur.
  • Yeniden güven oluşturun: Diğer tedavi seçeneklerinin aksine, diş implantları konuşurken, yemek yerken, gülerken veya öpüşürken kaymaz veya tıklamaz. Ayrıca konuşmanızın takma dişlerden daha doğal olduğunu göreceksiniz.
  • Ne olursa olsun yiyin: Protezler kayabilir ve yemek yerken rahatsızlığa neden olabilir. Ancak diş implantları, doğal dişleriniz gibi işlev görür ve neredeyse istediğiniz her şeyi yemenizi sağlar.
  • Kanıtlanmış başarı: Modern dental implantlar, yüzde 98 genel başarı oranıyla 30 yılı aşkın süredir başarıyla kullanılmaktadır. Deneyimli bir diş hekimi tarafından yapıldığında, implant işlemi diş hekimliğindeki en güvenli ve en öngörülebilir işlemlerden biridir.
  • Paradan tasarruf edin: Uygun bakım ile diş implantları bir ömür boyu sürebilir. Diğer diş tedavi seçenekleri başlangıçta daha ucuz görünebilir, ancak bu maliyeti defalarca ödemeye devam edeceksiniz ve bu da onları kıyaslandığında daha pahalı hale getirecektir.

Diş implantı taktırabilirmiyim?
İster yaralanma, enfeksiyon veya çürüme nedeniyle dişiniz alınmış olsun, dişlerinizin tamamı, bir veya daha fazla eksik dişiniz varsa , cevap şudur:
Evet, muhtemelen diş implantları için adaysınız.
Bununla birlikte, diş implantları için gereksinimleri nasıl, ne zaman ve karşılayıp karşılamadığınıza ilişkin birçok faktör şunlardır:
  • Yaş: Çocukların veya ergenlerin uzun vadeli başarı sağlamak için yüz büyümelerinin ve gelişimlerinin tamamlanmasını beklemeleri gerekebilir. Bu aşama genellikle kızlar için 16, erkekler için 18 yaş civarındadır.
  • Sağlık: Sigara içiyorsanız, diyabet gibi kontrolsüz kronik rahatsızlıklarınız varsa veya baş veya boyun bölgenize radyasyon tedavisi aldıysanız, diş hekiminiz tarafından bireysel olarak değerlendirilmeniz gerekecektir.
  • Yeterli kemik: Bir diş implantı için gerekli miktarda destekleyici kemik eksikse, kemik büyütmeye veya alternatif bir diş implantına ihtiyacınız olabilir.
Ancak, durumunuza bağlı olarak en iyi yanıt için Çorludaki diş kliniğimizde diş hekiminize danışmanız gerekir.

Farklı diş implantı türleri var mı?
Tıpkı dişler gibi, diş implantları da farklı boyutlarda ve tiplerde gelir. Siz ve diş hekiminiz, aşağıdaki diş implantı türlerinden birini içerebilen kişiselleştirilmiş bir tedavi planı oluşturacaksınız :
  • Endosteal: Bu diş implantları, tipik olarak titanyumdan yapılmış küçük bir vida kullanılarak çene kemiğine yerleştirilir. Endosteal, en yaygın diş implantı türüdür.
  • Subperiosteal: Bu diş implantları çene kemiğinin üzerine veya üstüne (içine değil) yerleştirilir. Bu tip implant, yeterli destekleyici kemiği olmayan veya kemik büyütme ameliyatı geçiremeyen hastalarda kullanılabilir.
Bir diş implantını desteklemek için yeterli çene kemiğiniz yoksa, birkaç seçenek vardır :
  • Kemik büyütme: Bu prosedür, bir implantı destekleyebilmesi için çenenizdeki kemiği eski haline getirmek veya yenilemek için kemik katkı maddelerini ve büyüme faktörlerini kullanır.
  • Sinüs kaldırma: Bu prosedür, üst dişlerin eksik olması nedeniyle kemiğin bozulduğu sinüsün altına kemiği ekler. Sinüs kaldırma, sinüs büyütme veya sinüs yükseltmesi olarak da adlandırılır.
  • Çene genişlemesi: Çeneniz diş implantlarını destekleyecek kadar geniş değilse, bu prosedür çenenizin üst kısmında oluşturulan küçük bir çıkıntıya kemik grefti materyali ekler.

Dental implant prosedürü nedir?
Aşağıdaki diş implantı prosedürü, bir endosteal diş implantına dayanmaktadır. Ancak, yukarıdaki tüm faktörlere bağlı olarak, iki tedavi planının birbirine benzemeyeceğini unutmayın.
  1. Konsültasyon: Kişiselleştirilmiş bir tedavi planı için diş hekiminize danışın. Bu görüşmede, tedavi, maliyet ve bir zaman çizelgesi çıkartılabilir.
  2. Dental implant yerleştirme: Çene kemiğinize küçük bir titanyum vida yerleştirilir. Çoğu insan bu prosedürü diş çekiminden daha az ağrılı bulur ve ertesi gün işe geri döner. Rahatınızı sağlamak için anestezi veya sedasyon kullanılabilir.
  3. İyileşme süreci: Resmi olarak osseointegrasyon olarak anılan süreç, çene kemiğiniz implant çevresinde iyileşerek güçlü bir temel oluşturur. Bu süreç altı haftadan birkaç aya kadar sürebilir.
  4. Abutment yerleştirme: İyileştikten sonra, yeni dişinizi tutmak veya protezinizi güvenli bir şekilde desteklemek için diş implantı üzerine, diş eti çizgisinin hemen üzerine küçük bir konektör yerleştirilir.
  5. Taç eki: Diş hekiminizin yaratacağı izlenime göre, yeni dişiniz doğal bir diş gibi görünecek ve hissedilecektir. Resmi olarak kron olarak adlandırılan bu diş daha sonra abutmente tutturulur. Takma dişler destek için abutmente takılır ve diş hekiminiz tarafından çıkarılabilir veya kalıcı olarak yerleştirilebilir.

Diş implantları buna değer mi?
Kesinlikle! Kendiniz öğrenmek için bu kısa testi yapın:
  1. Bir veya daha fazla eksik dişi değiştirmek mi istiyorsunuz?
  2. Yüz yapınızı korumak ister misiniz?
  3. Ne istersen yiyebilmek ister misin?
  4. Gülüşünüz ve dişlerinizden emin olmak ister misiniz?
  5. Uzun vadede tasarruf etmek ister misiniz?
Bu sorulardan herhangi birine evet yanıtı verdiyseniz, diş implantlarının en iyi seçeneğiniz olup olmadığını görüşmek için Çorludaki diş kliniğimizde diş hekiminiz ile iletişime geçin.