Diş Çekimi Nasıl Yapılır

Diş Çekimi Nasıl Yapılır

Diş Çekimi Nasıl Yapılır

Diş hekimliğinin ilerlemesiyle, giderek daha fazla diş başarıyla tedavi edilmektedir, ancak bazen en iyi diş hekimi için bile bazı dişleri tedavi etmek mümkün olmayabilir. Bu durumlarda sorunlu dişin çekilmesi gerekir.
İşlem lokal veya genel anestezi (sedasyon) altında yapılır. Hastaların diş hekiminden çok korktuğu ve tek başına lokal anestezi ile diş çekimi yapılamadığı durumlarda genel anestezi kullanılır. Genel anestezi kullanırken, diş hekiminiz ne yapılacağını ve prosedürün kendisinin nasıl ilerleyeceğini belirlemek için bir ön muayene yapacaktır. Daha sonra bir anestezi uzmanı ile birlikte diş çekim randevusu planlayacaktır.
 

Çorlu Sezer Diş kliniğinde diş çekimi
• Acı hissetmemeniz için özenle çalışıyoruz
• Doğal dişi sonuna kadar korumaya ve sadece bilimin güçsüz olduğu durumlarda diş çekmeye çalışıyoruz.
• Eksik dişin restorasyonu için size bir çözüm sunabiliriz
• Dişlerinize ve diş etlerinize daha iyi bakabilmeniz ve artık dişlerinizi kaybetmemek için sizi eğitiyoruz.
• Bize her ziyaretinizde size bir SMS ile hatırlatıyoruz.

Dişin sorunsuz çekilebilmesi için dişin durumunu ve köklerin yerini görmek için önceden röntgen çekilmesi gerekir. Örneğin yirmilik dişlerde veya bazı azı dişlerinde kavisli, yanal veya açık şekilde köklere sahip olabilen durumlar vardır. Bu durumda işlem biraz daha zor olabilir, ancak dişin pozisyonunu röntgen yoluyla inceleyerek, çevre dokulara zarar vermeden çıkarılması mümkün olduğu kadar doğru olacaktır. İşlemin doğru yapılması için büyüteçler, röntgenler ve piezotomlar gibi modern teknolojiler kullanılır. Bazı çekimlerde diş hekiminizin birkaç dikiş yapması da söz konusu olabilir.

Diş çekimi işlemi ağrısızdır, çünkü lokal anestezi altında aletlerle çalışırken sadece baskı ve çekme hissedilir ve genel anestezi altında hasta uyku halindedir ve işlemden sonra ne olduğunu hatırlamayacaktır. Genel anestezi altında tedavi gören hastaların işlemin yapılacağı gün işlemden sonra kendilerine eşlik edecek bir refakatçi bulundurmaları gerekmektedir.

İyileşme süreci
İyileşme süreci kişiden kişiye fark edebilir. Genellikle normal şekilde ilerler, ancak daha yavaş olabileceği bazı durumlar vardır. Bu durumlarda, diş hekiminizi bilgilendirmek her zaman çok önemlidir, çünkü şiddetli iltihaplarda birkaç gün antibiyotik ve ağrı kesici almanız gerekebilir. Çorludaki diş kliniğimizde uzman diş hekimlerimiz ile yapacağınız görüşmede nihai kararı beraber verebiliriz.